ured

profil

MOLOZERO je arhitektonski ured kojeg su osnovali Dino Krizmanić i Leonid Zuban početkom 2020. Dino Krizmanić diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a Leonid Zuban je diplomirao arhitekturu na Sveučilišnom institutu arhitekture u Veneciji (IUAV).

MOLOZERO radi na arhitektonskim projektima različitih veličina, tipologija i namjena. Redovito sudjelujemo i nagrađivani smo na više urbanističko arhitektonskih natječaja u zemlji i inozemstvu, od kojih se posebno ističu crkva sv. Ane u Rijeci i ulazna struktura Eurasia tunela u Istanbulu (Turska).

U svojim projektima iskazujemo poseban interes za istraživanje kontakta i međuodnosa vanjskog i unutarnjeg prostora, naročito mogućnosti aktivacije same opne objekta u funkciji stvaranja ugođaja i poticanju događaja. Takvim načinom rada ispitujemo različite koncepte i pokušavamo uvijek stvoriti dodatnu vrijednost. Istražujemo i granične situacije između arhitekture, konstrukcije i instalacije većih dimenzija kroz primjenu novih metodologija i alata u projektiranju, poput parametrijskog projektiranja čiji su primjeri Istraživački centar za iGuzzini u Recanatiju (Italija), Kružni Tok u Puli i ulazna struktura Eurasia tunela u Istanbulu.

Tim MOLOZERO:
Leonid Zuban, arhitekt
Dino Krizmanić, arhitekt
Karin Blažina, arhitektica
Franko Andrijančić, arh.teh.